You are here

Nova xarxa d'intercanvi

Per a obrir una nova xarxa en aquest servidor, llegeix atentament i segueix les indicacions a continuació.

Realment vols obrir una nova xarxa?

  • Si el que vols és senzillament crear un compte a una xarxa dins el sistema, vés a https://www.integralces.net i selecciona el teu pais.
  • Si vols provar el programa i el servei vés a https://demo.integralces.net. Si us plau, no creïs una nova xarxa només per provar, doncs això ens porta feina de gestió i ocupa recursos.

Crear una xarxa d'intercanvi en moneda social que sigui realment útil és una tasca que requereix de molta dedicació i esforç. Hi ha molts casos de xarxes que comencen sense un grup prou motivat que la dinamitzi i acaben perdent-se. Així que abans de fer el pas i obrir la xarxa és important que penseu bé els objectius i característiques de la moneda, com difondreu la idea, com gestionareu les incidencies, que busqueu com funcionen experienies similars a la vostra... Quan ho tingueu tot a punt, endavant!

Què ofereix IntegralCES?

Si ja esteu decidits a crear una nova moneda alternativa, veureu que hi ha moltes possibilitats per a gestionar-la. El primer pas és decidir utilitzar un suport virtual online per a la seva gestió. Pensem que és una molt bona decisió doncs us facilitarà enormement la gestió i tindreu un sistema molt més segur, transparent i amb molta més informació.

El software IntegralCES i el servei www.integraces.net té unes característiques que poden ajustar-se als vostres requeriments:

  • IntegralCES és de codi lliure amb llicència GPLv2 o posterior, i per tant sempre podreu ajudar a desenvolupar noves característiques o corregir errors. Això també és una garantia de transparència per als usuaris.
  • IntegralCES ha estat desenvolupat comunitàriament per activistes de xarxes d'intercanvi de Catalunya. No hi ha cap empresa, govern ni institució al darrera i això en garanteix la seva independència i que l'únic objectiu sigui donar un bon suport virtual per a les monedes socials.
  • IntegralCES ha estat concebut com una alternativa moderna i de codi lliure a la coneguda plataforma CES. Això assegura que es fonamenta en uns conceptes que han demostrat ser sòlids i molt adequats per a xarxes d'intercanvi en comunitats locals.
  • IntegralCES ha nascut amb voluntat de teixir xarxes, i és per això que compta amb diversos protocols d'interconnexió amb altres plataformes de gestió de moneda social.

Entrant més en detall, hi ha algunes característiques d'IntegralCES que et poden sorprendre en un primer moment:

  • És sempre el venedor o venedora qui entra la transacció. Això és molt adequat en xarxes amb un cert grau d'informalitat, ja que és la persona interessada qui ha de fer l'esforç d'entrar a la plataforma per anotar la venda. Els compradors tenen la possibilitat d'acceptar manualment o automàticament els cobraments que reben.
  • El saldo dels comptes és públic. Això dóna un grau molt alt de transparència al sistema i fa que el control social eviti qualsevol tipus trampa o corrupció.
  • El programa integra el servei bancari amb un mercat d'ofertes i demandes i un blog, de manera que una única plataforma serveix per a gestionar la moneda social, anunciar les habilitats i productes dels membres i transmetre els comunicats de la organització.

Per a més informació sobre el funcionament de IntegralCES, visita el lloc web de documentació http://docs.integralces.net.

Condicions d'ús

Abans de poder donar d'alta la vostra xarxa, és molt important que llegiu, comprengueu i accepteu les condicions d'ús del servei que podeu trobar a https://www.integralces.net/public/conditions-ca.

Les condicions d'ús inclouen una petita aportació econòmica anual per cada xarxa per a poder mantenir el servei. D'aquesta manera és la comunitat d'usuaris i usuàries qui autogestiona la plataforma i per tant qui en te el control efectiu.

Endavant!

Si la vostra xarxa ja està funcionant en el sistema CES, podem importar totes les dades automàticament sense perdre l'historial. En aquest cas no ompliu el formulari a continuació sino poseu-vos directament en contacte amb nosaltres a info@integralces.net i us expliquem com fer-ho.

Per donar d'alta una nova xarxa al sistema cal omplir el formulari següent. Fixa't que té diverses pestanyes. Posa especial atenció al camp Codi (quatre lletres majúscules) que serà l'identificador de la vostra xarxa i les quatre lletres per les que començaran tots els numeros de compte. Cal ecollir amb cura també el nom de la moneda i el símbol. El valor de la moneda és el que servirà per a fer intercanvis amb altres xarxes. Com a referència, pensa que l'euro té un valor de 0.1 en les xarxes que ja hi ha dins el sistema.

Segueix el següent link per anar al formulari:


Crea una nova xarxa!


Feliç intercanvi!
L'equip d'IntegralCES