You are here

Νέα Ομάδα Ανταλλαγών

Για να δημιουργήσετε μία νέα ομάδα ανταλλαγών σε αυτό το δίκτυο, διαβάστε προσεκτικά και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Θέλετε πραγματικά να δημιουργήσετε μια νέα ομάδα;

  • Αν θέλετε απλά να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σε μια ομάδα που ήδη υπάρχει μέσα στο δίκτυό μας, πηγαίνετε στο https://www.integralces.net και επιλέξτε τη χώρα σας.
  • Αν θέλετε να δοκιμάσετε το πρόγραμμα και την υπηρεσία μας, πηγαίνετε στη σελίδα επίδειξης https://demo.integralces.net. Παρακαλούμε μην δημιουργήσετε μία νέα ομάδα μόνο για δοκιμή, διότι αυτό οδηγεί σε αύξηση του κόστους διαχείρισης και των απαιτούμενων πόρων του συστήματος.

Η δημιουργία ενός εναλλακτικού νομίσματος, πραγματικά χρήσιμου, είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί πολλή αφοσίωση και προσπάθεια. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου μία ομάδα ξεκινά χωρίς να έχει αρκετά κίνητρα και καταλήγει να χάνεται. Έτσι, πριν δημιουργήσετε την ομάδα ανταλλαγών σας, είναι σημαντικό να σκεφτείτε σχετικά με τους στόχους και τα χαρακτηριστικά του νομίσματος, πως να διαδώσετε την ιδέα, πως να διαχειριστείτε την ομάδα σας και να εξερευνήσετε πώς λειτουργούν παρόμοιες πρωτοβουλίες ... Όταν νιώθετε έτοιμοι, προχωράτε!

Τι έχει να προσφέρει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τοπικών Ανταλλαγών - IntegralCES;

Αν είστε ήδη αποφασισμένοι να δημιουργήσετε ένα νέο εναλλακτικό νόμισμα, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να το διαχειριστείτε. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα on-line εικονικό σύστημα υποστήριξης. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή απόφαση, διότι θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαχείριση και θα έχετε ένα πολύ πιο ασφαλές και πολύ περισσότερο διαφανές σύστημα πληροφοριών.

Το λογισμικό IntegralCES και η υπηρεσία www.integralces.net έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που μπορεί να ταιριάζουν στις απαιτήσεις σας:

  • Είναι ανοικτού κώδικα με άδεια GPLv2 ή μεταγενέστερη και ως εκ τούτου μπορείτε πάντα να βοηθήσετε στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών ή να διορθώσετε τυχόν σφάλματα. Αυτό επίσης αποτελεί εγγύηση διαφάνειας για τους χρήστες.
  • Έχει αναπτυχθεί από ακτιβιστές των ομάδων ανταλλαγών στην Καταλονία. Καμία         εταιρεία, κυβέρνηση ή θεσμικό όργανο δεν έχει αναμειχθεί. Το γεγονός αυτό εγγυάται την ανεξαρτησία του και ότι μοναδικός του σκοπός είναι να προσφέρει μια συμπαγή υποστήριξη για εικονικά εναλλακτικά νομίσματα.
  • Σχεδιάστηκε ως μια σύγχρονη, ανοικτή, εναλλακτική λύση της γνωστής πλατφόρμας CES. Αυτό εξασφαλίζει ότι βασίζεται σε έννοιες που έχουν αποδειχθεί ισχυρές και κατάλληλες για ομάδες ανταλλαγών στις τοπικές κοινότητες.
  • Δημιουργήθηκε με τη βούληση για τη συνεργασία δικτύων, οπότε εμπεριέχει πολλά πρωτόκολλα για τη διασύνδεση με άλλες πλατφόρμες διαχείρισης κοινωνικών νομισμάτων.

Εμβαθύνοντας σε περισσότερες λεπτομέρειες, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί αρχικά να σας εκπλήξουν:

  • Είναι πάντα ο πωλητής ή η πωλήτρια που καταχωρεί τη συναλλαγή. Αυτό είναι πολύ βολικό για ομάδες που δεν έχουν υψηλό βαθμό οικειότητας, γιατί όποιος ενδιαφέρεται πρέπει ο ίδιος να εισέλθει στην πλατφόρμα και να καταγράψει την πώληση. Οι αγοραστές στη συνέχεια, έχουν τη δυνατότητα, είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα, να αποδέχονται τις συναλλαγές που τους αφορούν.
  • Το υπόλοιπο των λογαριασμών εμφανίζεται δημόσια. Αυτό προσφέρει έναν πολύ υψηλό βαθμό διαφάνειας στο σύστημα, αφού με το συλλογικό έλεγχο αποφεύγεται η οποιαδήποτε εξαπάτηση, ενώ ο κίνδυνος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών είναι ελάχιστος.
  • Το πρόγραμμα συνδυάζει τη διαχείριση των λογαριασμών με μια αγορά και ένα blog, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης του κοινωνικού νομίσματος, ανακοίνωσης των υπηρεσιών και των προϊόντων των μελών, καθώς και μετάδοσης νέων και ειδήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του IntegralCES, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τεκμηρίωσης http://docs.integralces.net.

Όροι χρήσης

Πριν υποβάλετε την αίτηση δημιουργίας της ομάδας σας, είναι πολύ σημαντικό να έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, που μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.integralces.net/public/conditions-el.

Οι όροι χρήσης περιλαμβάνουν μια μικρή ετήσια οικονομική συνεισφορά για κάθε ομάδα, ώστε να διατηρήσουμε την υπηρεσία ενεργή. Με αυτό τον τρόπο, είναι η κοινότητα των χρηστών που αυτο-διαχειρίζεται την πλατφόρμα και ως εκ τούτου έχει τον αποκλειστικό έλεγχο.

Ας ξεκινήσουμε!

Αν η ομάδα σας λειτουργεί ήδη στο σύστημα CES, μπορούμε να εισάγουμε αυτόματα όλα τα δεδομένα χωρίς να χαθεί το ιστορικό της. Σε αυτή την περίπτωση μην συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, αλλά παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα στο info@integralces.net για να σας εξηγήσουμε πως θα κάνουμε τη μετάβαση.

Για να καταχωρήσετε μία νέα ομάδα στο δίκτυό μας, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Υπόψη ότι έχει πολλές καρτέλες. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πεδίο 'Κώδικας' (τέσσερα κεφαλαία γράμματα), που θα είναι το αναγνωριστικό της ομάδας σας, και αποτελεί τα τέσσερα γράμματα με τα οποία ξεκινούν όλοι οι κωδικοί των λογαριασμών σας. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε προσεκτικά το όνομα του νομίσματος και το σύμβολό του. Η αξία του νομίσματος είναι χρήσιμη για ανταλλαγές με άλλες ομάδες. Σχετικά με αυτό, σκεφτείτε ότι το ευρώ έχει αξία 0,1 στις ομάδες που ήδη υπάρχουν μέσα στο σύστημα.

Ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμο για να μεταβείτε στη φόρμα:

Νέα Ομάδα Ανταλλαγών


Καλές ανταλλαγές!

Η ομάδα του IntegralCES